Intreprinderea individuala este cea mai simpla forma de afaceri. Nu exista articol de asociere si nici proprietate de fondator. Asigura capital si decide singur totul. Astfel de antreprenori nu creeaza o organizatie separata de identitate, dar de asemenea pentru impozitare mai simpla si consideratiile contabile, dupa inregistrarea necesara, face in numere lui activitatea economica. Intreprinderea individuala este drept subiectiv. Acest lucru inseamna ca persoana decide ca doreste sau nu sa-si continue activitatea. Autoritatea poate lua in considerare daca persoana indeplineste toate conditiile legale obligatorie pentru toti, si va trebui sa dispuna de competentele pe care legea necesita pentru activitatea sa. De exemplu o persoana fizica cu activitate privata de farmacist, notari, executori judecatoresti.

Cine are dreptul de a se angaja in firmele individuale?

Persoanele fizice interne care isi risca in numele lui propriu, ca va activa afacerea de activitatea economica in mod regulat pentru profit si are carte de afaceri, precum si persoanele cu activitatea legala. Cu toate acestea, o persoana ficiza este considerat intreprinzator individual, daca prin activitatea sa legea califica privind impozitul pe venit personal.

Cetatenii clasificate ca straini au dreptul de infiintare intreprindere individuala numai daca are ca scop economic sa locuiasca in Ungaria, in plus trebuie autorizat prin legea speciala LXXII din anul 1998.  In conformitate cu tratatele internationale, aflate in prezent in vigoare in Spatiul European (deci statele din UE in plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia) cetatenii statelor membre pot beneficia de infiintare intreprindere individuala.